Alv rekisteriin ilmoittautuminen käsittelyaika | Accounta
Menu

ALV rekisteriin ilmoittautuminen käsittelyaika


Arvonlisäverovelvollisten rekisteri on Verohallinnon rekisteri. Siihen on koottu tiedot yrityksistä, jotka ovat arvonlisäverovelvollisia.

Voit rekisteröityä arvonlisäverovelvolliseksi jo siitä alkaen, kun alat tehdä hankintoja arvonlisäverollista toimintaa varten. Vapaaehtoisen rekisteröitymisen voit tehdä joko samalla kun perustat yrityksen, tai vasta myöhemmin. 

Rekisteröinti kestää noin 3 viikkoa. Katso tarkemmat käsittelyajat.

ALV-rekisteriin ilmoittautuminen – milloin se on pakollista?

Palveluita tai tavaroita myyvät yrittäjät ja yritykset ovat pääsääntöisesti arvonlisäverovelvollisia, jos niiden liikevaihto ylittää 12 kuukauden tilikauden aikana 15 000 euroa. Liikevaihto tarkoittaa myyntituottojen yhteissummaa ilman arvonlisäveron osuutta.

Esimerkki liikevaihdosta: Perustat toiminimen ja laskutat ensimmäisen tilikautesi aikana asiakkailta 20 000 euroa + alv24% eli 24 800 euroa. Liikevaihtosi on tällöin 20 000 euroa. Alvien osuuden maksat valtiolle.

ALV-velvollisuuteen on olemassa joitain toimialakohtaisia poikkeuksia. Arvonlisäverotuksen ulkopuolelle jäävää toimintaa ovat muun muassa:

terveyden- ja sairaanhoitopalveluiden myynti
postipalvelut
ammatillinen ja yleissivistävä koulutus
sosiaalihuollon palvelut
kiinteistöjen tai osakehuoneistojen vuokraus tai myynti sekä
vakuutus- ja rahoituspalvelut.
Mikäli yritys myy ainoastaan näitä palveluja tai tavaroita, se ei voi liittyä alv-rekisteriin. Joistakin spesifeistä poikkeustilanteista on kerrottu Verohallinnon ohjeistuksessa.

Mikäli yritys ei kuulu ALV-velvollisten rekisteriin, se ei tietysti myöskään laskuta alv:tä myynnin yhteydessä eikä voi tehdä vähennyksiä liiketoimintaan kohdistuneiden omien ostojen alveista.

L&L Accounting Oy on henkilökohtaiseen palveluun panostava tilitoimisto, joka tarjoaa kattavat sähköiset kirjanpitopalvelut pienille ja keskisuurille yrityksille, alasta ja toimipaikasta riippumatta.

Aukioloajat:

Ma-To klo 9:00 – 16:00
Pe klo 9:00 – 15:00
Myös iltaisin ja viikonloppuisin sopimuksen mukaan.

Accounta sosiaalisessa mediassa

AAA-logo-2023-FI-transparent

Tätä verkkosivua ylläpitää  Gromi.fi