Alv takaisinlainaus | Accounta
Menu

ALV Takaisinlainaus

Mikä arvonlisäveron takaisinlainaus?
Eduskunta hyväksyi 22.6.2020 lakiesityksen arvonlisäveron takaisinlainauksesta. Siinä Verohallinto maksaa hakemuksesta takaisin yrityksen alkuvuonna (tammi-maaliskuussa) 2020 maksamat arvonlisäverot, ja niiden maksamisesta jälleen takaisin Verohallinnolle tehdään maksuohjelma.

Takaisinlainausta ei voinut hakea, mikäli yrityksellä oli veroja ulosotossa tai jos se oli laiminlyönyt veroilmoitusten antamisen. Takaisinlaina on vakuudeton luotto eli Verohallinto ei edellytä esimerkiksi takauksia lainan takaisinmaksamiseksi. Mikäli yritys ei pysty maksamaan lainaa takaisin, maksuohjelma peruuntuu ja ohjelmassa mukana olevat verot ovat heti perittävissä yritykseltä.

Takaisinlainatulle arvonlisäverolle peritään 2,5 prosentin suuruista korkoa. Korko on vähennyskelvoton yrityksen tuloverotuksessa. Laina poikkeaa siis normaalista pankkilainasta, jonka korko on yleensä yrityksen tuloverotuksessa vähennyskelpoinen. Osakeyhtiön verotuksessa korko vastaa 3,13 prosentin suuruista tuloverotuksessa vähennyskelpoista korkoa. Arvonlisäveron takaisinlainauksessa korko juoksee veron alkuperäistä eräpäivää seuraavasta päivästä lähtien, vaikka vero on ollut valtion kassassa, kun yritys on maksanut veron ajallaan eräpäivänä. Kun kyse on esimerkiksi 12.1.2020 erääntyneestä ja maksetusta arvonlisäverosta, korko lähtee juoksemaan eräpäivää seuraavasta päivästä tammikuussa, vaikka Verohallinto olisikin palauttanut veron hakemusten perusteella vasta heinäkuun 2020 aikana.

L&L Accounting Oy on henkilökohtaiseen palveluun panostava tilitoimisto, joka tarjoaa kattavat sähköiset kirjanpitopalvelut pienille ja keskisuurille yrityksille, alasta ja toimipaikasta riippumatta.

Aukioloajat:

Ma-To klo 9:00 – 16:00
Pe klo 9:00 – 15:00
Myös iltaisin ja viikonloppuisin sopimuksen mukaan.

Accounta sosiaalisessa mediassa

AAA-logo-2023-FI-transparent

Tätä verkkosivua ylläpitää  Gromi.fi