Ateriaetu 2023 | Accounta
Menu

Ateriaetu 2023

Ravintoetua voi edelleen käyttää myös ruoan kuljetuskustannuksiin
Päätöksen mukaan ravintoetua voi käyttää myös niin, että kustannuksiin sisältyy aterian kuljettamisesta aiheutuneita kuluja. Luontoisetupäätös vastaa tältä osin vuoden 2022 päätöstä. Kustannukset voi maksaa esimerkiksi lounassetelillä, lounaskortilla, mobiilisovelluksella tai muulla vastaavalla kohdennetulla maksuvälineellä. Työnantajan maksama osuus ateriasta ja kuljetuskustannuksista saa kuitenkin olla korkeintaan 12,70 euroa, mikä on ravintoedun yläraja. Jos tämä määrä ylittyy, työnantajalta saatu ravintoetu (esimerkiksi lounasseteli tai maksuvälineeseen ladattu euromäärä) arvostetaan nimellisarvoonsa eli verotusarvo on sama kuin edun nimellisarvo.

Vapaan autoedun kaavamaiset raha-arvot ovat nousseet polttoaineen hinnan nousun perusteella 2 sentillä/kilometri.

Auton lisävarusteiden hankintahinnassa huomioon ottamisen raja-arvoa 850 euroa on korotettu kuluttajahintaindeksin muutoksen mukaisesti 1 200 euroon. Ilmaisu talvipyörät on muutettu selkeyden vuoksi ilmaisuksi talvirenkaat vanteineen siten, ettei määräyksen soveltaminen muutu nykyisestä.

Päätöksestä on poistettu uunilämmityshuonetta ja autopuhelinta koskevat määräykset.

L&L Accounting Oy on henkilökohtaiseen palveluun panostava tilitoimisto, joka tarjoaa kattavat sähköiset kirjanpitopalvelut pienille ja keskisuurille yrityksille, alasta ja toimipaikasta riippumatta.

Aukioloajat:

Ma-To klo 9:00 – 16:00
Pe klo 9:00 – 15:00
Myös iltaisin ja viikonloppuisin sopimuksen mukaan.

Accounta sosiaalisessa mediassa

AAA-logo-2023-FI-transparent

Tätä verkkosivua ylläpitää  Gromi.fi