Alkoholi kirjanpidossa | Accounta
Menu

alkoholi kirjanpidossa

Alkoholin, muiden virvokkeiden ja viihdeostosten verovähennykset ovat mahdollisia tietyin edellytyksin. Yksi yleisimmistä on alkoholin vähentäminen edustuskuluina. Tässä artikkelissa ei käsitellä laajasti edustuskulujen vähennyksen kirjanpidon kiemuroita, vaan keskitytään keinoihin, joilla saadaan aikaan haluttu verovähennys yrittäjän maksamista tarjoilukuluista.

Alkoholin ja muiden tarjoilujen vähentämiseen on vain suhtauduttava asian vaatimalla huolellisuudella. Sama koskee mitä tahansa vähennystä verotuksessa.

Miten vähennät liikemiesillallisista, golf-retkistä ja muista viihdekuluista aiheutuneet kulut verotuksessa? Miten vähennät alkoholiostot verotuksessa toiminimen kokous- ja neuvottelukuluina?

Miten alennat toiminimelle ostamasi viinapullon hintaa vähentämällä sen verotuksessa edustuskuluna?

1. Esimerkkejä tilanteista joissa toiminimen alkoholihankinta on vähennyskelpoista verotuksessa edustuskuluna

Voit vähentää viinapullon toiminimesi edustuskuluna yrityksesi kirjanpidossa ja verotuksessa esimerkiksi seuraavissa tilanteissa

Tarjoat alkoholia toiminimesi asiakkaalle, koska hän nyt sattuu olemaan hyvä tyyppi

Istut iltaa toisen yrittäjän kanssa ja korkkaatte venäläisen vodkapullon ja toivot, että teille tulee vielä keskinäisiä liiketoimia tavalla tai toisella

Tutun tuttusi saattaisi tuntea ihmisiä, jotka pystyvät edistämään yrityksesi myyntiä. Otatte pienet alkumaljat kirkasta ennen yhteistä toimimesi tarjoamaa lounasta

Edustuskulujen vähentäminen on varsin laaja käsite ja soveltuu moniin toiminimesi liiketoimintaan liittyviin tilanteisiin ja tapaamisiin, joissa tarjotaan jotakin tai hankitaan erilaisia palveluja.

Käytännössä voit vähentää edustusmenoja miltei mistä tahansa vieraanvaraisuuden osoittamisesta, joka jollakin tavalla liittyy toiminimeesi.

2. Mitä sinun pitää muistaa saadaksesi verovähennyksen alkoholista edustuskuluna?

Kirjoita maksamistasi edustuskuluista saamaasi kuittiin tai muuhun laskuun tieto siitä, miten se liittyi toiminimesi yritystoimintaan ja tieto siitä kuka tai ketkä olivat paikalla.

Esimerkiksi: “Liikesuhteiden edistäminen”

Osallistujat: “Matti ja Maija Meikäläinen”

Voit vähentää toiminimen verotuksessa 50 % kuitin arvonlisäverollisesta edustuskulun loppusummasta. Et voi tehdä edustuskuluista arvonlisäveron vähennystä.

Liitä kuitit maksuista kirjanpitoosi tai toimita ne kirjanpitäjällesi.

Varsinainen verovähennys tehdään toiminimesi vuosittaisessa veroilmoituksessa. Verottaja on varannut elinkeinonharjoittajan veroilmoitukseen oman kohdan edustuskuluille.

3. Kuinka suuren toiminimen veroedun saat vähentämällä ostetun alkoholin edustuskuluna kirjanpidossa?

Viinan hinnan alennus yrityksellesi verovähennyksen jälkeen on noin 10-20 % riippuen henkilökohtaisesta veroprosentistasi.

Alkoholioston vähentäminen toiminimesi verotuksessa edustuskuluna tarjoaa suhteellisen vähäisen veroedun verrattuna muihin tapoihin.

L&L Accounting Oy on henkilökohtaiseen palveluun panostava tilitoimisto, joka tarjoaa kattavat sähköiset kirjanpitopalvelut pienille ja keskisuurille yrityksille, alasta ja toimipaikasta riippumatta.

Aukioloajat:

Ma-To klo 9:00 – 16:00
Pe klo 9:00 – 15:00
Myös iltaisin ja viikonloppuisin sopimuksen mukaan.

Accounta sosiaalisessa mediassa

AAA-logo-2023-FI-transparent

Tätä verkkosivua ylläpitää  Gromi.fi