Ulkomaalainen yritys Suomessa

Ulkomaalaisen yrityksen velvollisuuksiin vaikuttaa se, millaista toimintaa ulkomaalinen yritys harrastaa ja muodostuuko yritykselle Suomeen kiinteä toimipaikka.

Yritystoiminnan aloittamisesta, muutoksista sekä toiminnan lopettamisesta ilmoitetaan Y-lomakkella Verohallinnolle sekä Patentti- ja rekisterihallitukselle.

 

Arvonlisäverovelvollisuus
Ulkomaalaisen yrityksen on ilmoittauduttava arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos ulkomaalainen yritys harrastaa Suomessa arvonlisäverollista toimintaa ja yrityksellä on arvonlisäverotuksessa kiinteä toimipaikka Suomessa. Rekisteriin on ilmoittauduttava esimerkiksi silloin, kun ulkomaalainen yritys myy Suomessa tavaroita tai palveluita yksityishenkilöille.

 

Työnantajan velvollisuudet
Ulkomaalaisessa yrityksessä on aina annettava Verohallinnolle vuosi-ilmoitus sellaisista palkoista, mitä yhtiö on maksanut Suomessa yleisesti verovelvolliselle työntekijälle. Jos ulkomaalaiselle yritykselle muodostuu kiinteä toimipaikka Suomeen tai yritys on vapaaehtoisesti hakeutunut Suomen työnantajarekisteriin, yrityksellä on lisäksi samat työnantajavelvollisuudet kuin suomalaisellakin yrityksellä.

 

Mikä on kiinteä toimipaikka arvonlisäverotuksessa?

  • Yrityksellä on kiinteä liikepaikka Suomessa, liikepaikka voi olla esimerkiksi laitos, huoneisto tai laitteisto, jota käytetään yrityksen liiketoiminnassa. Kiinteä toimipaikka on myös se, kun yritys ainoastaan hallitsee pysyvästi tiettyä tilaa. Liikepaikka voi sijaita myös toisen yrityksen liiketiloissa.
  • Yrityksellä on Suomessa rakennus- tai asennusurakka, joka ylittää verosopimuksessa asetetun määräajan 6, 12 tai 18 kk. Kiinteäksi toimipaikaksi katsotaan urakointikohde tai useat peräkkäiset urakointikohteet.
  • Kiinteä toimipaikka ei muodostu jos yrityksen harjoittama toiminta on avustavaa tai valmistelevaa.

 

Autamme tekemään kaikki tarvittavat hakemukset Verolle.

L&L Accounting Oy on henkilökohtaiseen palveluun panostava tilitoimisto, joka tarjoaa kattavat sähköiset kirjanpitopalvelut pienille ja keskisuurille yrityksille, alasta ja toimipaikasta riippumatta.

Aukioloajat:

Ma-To klo 9:00 – 16:00
Pe klo 9:00 – 15:00
Myös iltaisin ja viikonloppuisin sopimuksen mukaan.

Accounta sosiaalisessa mediassa

AAA-logo-2023-FI-transparent

Tätä verkkosivua ylläpitää  Gromi.fi