Alv ryhmät | Accounta
Menu

ALV ryhmät

Arvonlisäveroryhmät määritellään arvonlisäverolain 8 luvussa (Verokannat). Nykyiset kolme arvonlisäveroryhmää ovat:

Normaali verokanta – 24 %

Alennettu verokanta – 14 %

Nollakanta – 0 %

Suomessa voit periä arvonlisäveroa normaalin 24 prosentin verokannan mukaan tai alennetun 14 prosentin tai 10 prosentin verokannan mukaan. Muita verokantoja ei ole. Suomessa on tällä hetkellä kolme arvonlisäveroryhmää, joita sovelletaan erityyppisiin tuotteisiin ja jotka on määritelty arvonlisäverolain 8 luvussa (Verokannat). Suomen yleinen arvonlisäverokanta on 24 prosenttia, ja sitä sovelletaan useimpiin tavaroihin. Alennettua 14 prosentin verokantaa sovelletaan tiettyihin tuoteryhmiin, kuten elintarvikkeisiin sekä sanoma- ja aikakauslehtiin. Alennettua verokantaa sovelletaan myös kirjoihin (mutta ei äänikirjoihin), lääkkeisiin ja terveydenhuoltoon liittyviin palveluihin. Alennettua verokantaa ei sovelleta elintarvikkeisiin, jotka sisältävät maitoa tai maitotuotteita (jäätelö mukaan lukien), lastenruokaa tai maitoa tai maitotuotteita sisältäviä juomia. Lisäksi tiettyihin alkoholijuomiin sovelletaan erityisverojärjestelmää, jossa niitä verotetaan yleisen verokannan (24 %) mukaan.

Alennettua 10 prosentin verokantaa sovelletaan tiettyihin tuotteisiin, kuten kirjoihin (mutta ei äänikirjoihin), lääkkeisiin ja terveydenhuoltoon liittyviin palveluihin. 10 prosentin verokannan alaisia tuotteita ovat muun muassa talous- ja hallintopalvelut, tietotekniikan palvelut, koulutus, konsultointi ja kuljetuspalvelut. Nollakantaa sovelletaan tiettyihin tuotteisiin, kuten terveydenhuollon palveluihin, kulttuuripalveluihin ja palveluihin, jotka on suunnattu lapsille ja nuorille.

L&L Accounting Oy on henkilökohtaiseen palveluun panostava tilitoimisto, joka tarjoaa kattavat sähköiset kirjanpitopalvelut pienille ja keskisuurille yrityksille, alasta ja toimipaikasta riippumatta.

Aukioloajat:

Ma-To klo 9:00 – 16:00
Pe klo 9:00 – 15:00
Myös iltaisin ja viikonloppuisin sopimuksen mukaan.

Accounta sosiaalisessa mediassa

AAA-logo-2023-FI-transparent

Tätä verkkosivua ylläpitää  Gromi.fi