Aputoiminimi laskutus | Accounta Tilitoimisto
Menu

Aputoiminimi laskutus

Aputoiminimestä voi olla yrityksellesi hyötyä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:
Liiketoimintasi koostuu useista erilaisista toiminnoista, etkä halua harjoittaa niitä kaikkia samalla nimellä. Jos esimerkiksi olet hieronta-alan yrittäjä ja haluat tarjota päätoimesi ohessa myös personal trainer -palveluja, voit rekisteröidä kuntosalipalveluihin viittaavan aputoiminimen markkinointia vauhdittamaan.
Aputoiminimi voi tulla tarpeeseen myös silloin, jos yritykselläsi on useita eri toimipaikkoja. Ravintola-alan yrityksellä saattaa esimerkiksi olla kolme eri ravintolaa, joille kaikille se on rekisteröinyt oman aputoiminimensä. Monien ravintoloiden nimet ovatkin varsinaisen yrityksen aputoiminimiä.
Aputoiminimen toimialan tulee olla yrityksen varsinaista toimialaa rajatumpi, mutta ero voi olla hiuksenhieno – kaupparekisterille kelpaavat hyvin monivivahteiset ilmaukset yrityksen toimialasta.

PRH linjaa, että mikäli yrityksen toimiala on esimerkiksi ravintolatoiminta, aputoiminimen toimialaksi kelpaa ravintolatoiminta Helsingissä tai vastaava maantieteellisesti rajattu ilmaisu.

(Mikäli kyse on luvanvaraisesta elinkeinotoiminnasta, toimialan muotoilu on syytä tarkistaa lupaviranomaiselta.)

Aputoiminimi ei ole kirjanpidollisesti tai verotuksellisesti varsinaisesta yrityksestä erillinen yksikkönsä. Aputoiminimen kirjanpito yhdistetään yrityksen varsinaiseen kirjanpitoon, joka muodostaa pohjan verotukselle.

Kun laskutat aputoiminimelläsi, voit halutessasi lisätä laskuun esimerkiksi aputoiminimen logon ja yhteystiedot. Laskusta on kuitenkin aina löydyttävä varsinaisen yrityksen Y-tunnus.

L&L Accounting Oy on henkilökohtaiseen palveluun panostava tilitoimisto, joka tarjoaa kattavat sähköiset kirjanpitopalvelut pienille ja keskisuurille yrityksille, alasta ja toimipaikasta riippumatta.

Aukioloajat:

Ma-To klo 9:00 – 16:00
Pe klo 9:00 – 15:00
Myös iltaisin ja viikonloppuisin sopimuksen mukaan.

Accounta sosiaalisessa mediassa

AAA-logo-2023-FI-transparent

Tätä verkkosivua ylläpitää  Gromi.fi